top of page

Fritt fram for vannscooter, men forbud i Vansjø


FAKSIMILE Moss Avis den 19. Mai 2017 / (Foto: Kenneth Stensrud)

Mosseordfører Tage Pettersen ønsker en felles forvaltning av den lokale kystlinjen etter at Stortinget torsdag sa fritt fram for vannscootere.

FRITT FRAM, FORELØPIG: Inntil et eventuelt eget ferdselsreglement for vannscootere vedtas i Moss, er det fritt fram for vannscootere i sjøen. (Foto: Kenneth Stensrud)


Ferdselsreglementet for Vansjø, som kommunestyrene i Moss, Rygge, Råde og Våler på rekke og rad vedtok i 1997, sier enkelt og greit i paragraf 5:

Ferdsel med vannscooter er ikke tillatt.

– Det er et forbud vi er glade for, blant annet på vegne av kanopadlerne, kommenterer leder Helge Jodalen i DNT Vansjø.

Begrensning i Vestby Langs kysten i vårt distrikt er det derimot bare Vestby som har lagt inn egne begrensninger: – Vi har ikke vannskuterforbud, men ifølge lokal forskrift kan scooterne ikke overstige fem knop innenfor 150 meter fra land, sier Vestby-ordfører Tom Anders Ludvigsen.

– Godt forslag Vi må se på en felles forvaltning i sjøen sammen med nabokommunene, mener mosseordfører Tage Pettersen.

Det synes Rygges ordfører Inger-Lise Skartlien at er en god idé.

– Ja, i Rygge har vi ingen gjeldende vedtak om vannscooterkjøring langs kysten. Vi har tidligere snakket om å samarbeide om en felles plan for dette, så det er et godt forslag, sier Skartlien.

Sterke reaksjoner – Uforståelig, fastslo Norsk friluftsliv da vannscooterforskriften torsdag ble opphevet med umiddelbar virkning, slik at vannscootere sidestilles med fritidsbåter. – Det er kritikkverdig at regjeringen opphever forskriften med umiddelbar virkning, uten å gi kommunene tid til å få på plass et lokalt regelverk først, sier Siri Meland, fagsjef for samfunnskontakt i Norsk friluftsliv på Norsk Friluftsivs hjemmesider. Norsk Friluftsliv er en paraplyorganisasjon for 16 norske friluftslivsorganisasjoner. den har tidligere påpekt at en oppheving vil kunne utgjøre en stor trussel for blant annet badende, padlere og rødlistede fuglearter.

Gir kommunene ansvaret Det var ifølge abcnyheter.no klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) som før jul sendte på høring et forslag om å likestille vannscootere med andre fartøy og fjerne dagens regelverk. Konkret ble det foreslått å oppheve vannscooterforskriften og i stedet gi kommunene ansvaret for å regulere bruken, slik Tage Pettersen nå foreslår at gjøres.

#Vansjø

Utvalgte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk med Tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page