top of page

Drømmeforhold for padlerne


Faksimile fra Moss Avis 28.05.2017

Lørdag formiddag gikk startskuddet for årets utgave av Vansjø Rundt. I overkant av 60 deltagere la ut fra Rundhuset i Nesparken i det som vel må karakteriseres som drømmeforhold.


Moss Kajakklubb har en lang tradisjon i forhold til å arrangere turløpet i nedre del av Vansjø. Det hele startet på 1970-tallet, men så ble det lagt brakk i en del år. I 2007 tok klubben igjen opp tråden og dermed kunne de feire et aldri så lite jubileum i år. Dette var den tiende strake utgaven og leder Lisa Johansen var meget fornøyd med årets deltagelse:

Det er jo en litt spesiell helg hvor mange reiser bort på grunn av inneklemte dager og slik sett skal vi være fornøyde med at over 60 padlere tok turen til Nesparken. Nå har jo også solen tittet frem, så dette ligger an til å bli en flott tur, enten man holder seg rundt Nesparken eller legger ut på den lengste distansen. Nå får vi bare håpe at vinden som var meldt holder seg borte til vi er ferdige, forteller hun.

Ulike alternativer

Det er tre forskjellige runder som deltagerne kan velge blant i turløpet. Den korteste, eller superkort løye som de har valgt å kalle den er mellom to og tre kilometer og går rundt Nesparken. Deretter følger en runde som er på cirka en mil. Den går opp til Elverhøy og tilbake. De aller ivrigste tar den lange utgaven. Da må man rundt Dillingøy og da snakker vi om en total lengde på hele 22 kilometer.

Tok seg god tid

Den mest populære distansen under Vansjø Rundt er helt klart turen på 10 kilometer som går opp Mosseelva. En av de som la ut på denne distansen var Eirik Reinnel. Han la seg godt bak i feltet og hadde ikke dårlig tid:

- Sjekk det flott været. Her er det jo ikke noen grunn til å jage for å komme først. Her er det langt viktigere å nyte forholdene. Det har i hvert fall jeg tenkt til, smiler han.

Resultater

Raskeste padler på runden tur/retur Elverhøy ble Pål Strømkroken. Han brukte 50.51 minutter på å tilbakelegge de 10 kilometerne. Raskeste kvinnelige padler ble Malene Tønnesen. Hun kom også på fjerdeplass totalt med tiden 53.10 minutter. På den lengste distansen rundt Dillingøy var det en firer som kom først i mål. Den brukte totalt en time og førtitre minutter på distansen. I båten satt Elisabeth Bjørgan, Tea Røsten, Ella Jones og Ida Sjursen.

Les mer om dette via MA sider: https://goo.gl/6rI3S5

Utvalgte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk med Tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page